Lupta pentru succesiunea lui Hugo Chavez in Venezuela, la 14 aprilie, a inceput duminica, cand a avut loc primul schimb de replici dure - "mincinos" si "fascist" - intre candidatul confirmat la opozitiei Henrique Capriles si presedintele interimar Nicolas Maduro.

Imediat dupa ce guvernatorul Capriles si-a confirmat candidatura, duminica seara, intr-o conferinta de presa in care a acuzat puterea ca "utilizeaza corpul presedintelui (Hugo Chavez) pentru a face campanie" electorala, Maduro a intervenit la televiziunea oficiala acuzandu-l de "cautarea violentei".

Astazi "am vazut fata dezgustatoare a fascistului care esti", a lansat presedintele interimar, criticand o interventie "mizerabila", "deplorabila", "iresponsabila" si "infama".

Garantandu-i "candidatului perdant" in alegerile prezidentiale de la 7 octombrie o noua "deruta la 14 aprilie", Nicolas Maduro i-a reprosat totodata ca se afla in serviciul "oligarhiei" si ca instiga la tulburari in tara, cu scopul de a justifica "o interventie straina".

Cu doar cateva minute mai inainte, Henrique Capriles a oferit asigurari ca va "lupta" pentru alegerile prezidentiale, pentru a "nu lasa cale libera" candidatului Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV), Maduro, desemnat drept succesor de catre presedintele Chavez la inceputul lui decembrie, scrie MEDIAFAX.

Candidat al principalei coalitii a opozitiei din tara in alegerile prezidentiale de la 7 octombrie impotriva lui Chavez, obtinand 44% din voturile exprimate, guvernatorul statului Miranda a mai acuzat puterea ca a cautat sa "castige timp" mintind in legatura cu starea reala de sanatate a presedintelui bolnav.

"Totul a fost calculat minutios" pentru asigurarea succesiunii liderului charismatic decedat marti in urma unui cancer, dupa ce a condus tara timp de 14 ani, a continuat el.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

"Nicolas, tu ai mintit aceasta tara", a subliniat Capriles, avand grija sa il desemneze pe viitorul sau adversar prin utilizarea prenumelui. "Cine stie cand a murit presedintele Chavez?", a intrebat Capriles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.