Coreea de Nord a amenintat joi cu lansarea unui "atac nuclear preventiv", fara a preciza tinta, in timp ce Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa se reuneasca in cursul zilei pentru a intensifica sanctiunile impotriva Phenianului.

Dupa ce a amplificat tensiunea amenintand cu denuntarea unui acord de armistitiu ce punea capat Razboiului din Coreea, in 1953, regimul nord-coreean si-a intensificat din nou retorica belicoasa.

"Atat timp cat Statele Unite incearca sa declanseze un razboi nuclear, fortele noastre armate revolutionare isi rezerva dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agentia oficiala KCNA., scrie MEDIAFAX.

Phenianul a amenintat ca un al doilea razboi in Coreea este "inevitabil", dupa ce Washingtonul si Seulul au refuzat sa anuleze amplele manevre militare comune prevazute saptamana viitoare.

Rodong Sinmun, ziarul oficial al partidului unic, a agitat amenintarea cu un "razboi termonuclear". "Razboiul nu se va limita la Peninsula Coreeana", a avertizat publicatia, referindu-se la arsenalul balistic al tarii, capabil, in opinia sa, sa loveasca teritoriul american, indeosebi insulele din Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.