Alegeri prezidentiale anticipate vor fi convocate in Venezuela in "urmatoarele 30 de zile", iar vicepresedintele Nicolas Maduro va asigura interimatul. In urmatoarele sapte zile se va tine doliu in Venezuela.

"Acum, ca exista o vacanta absoluta (la presedintie), vicepresedintele Republicii isi va asuma (functia de) presedinte si vor fi convocate alegeri in urmatoarele 30 de zile. Acesta este mandatul pe care ni l-a dat comandantul presedinte Hugo Chavez", a asigurat Jaua la postul de televiziune Telesur, scrie MEDIAFAX.

Trupul neinsufletit al presedintelui Hugo Chavez
va fi expus incepand de miercuri in holul Academiei Militare din Caracas, inaintea funeraliilor nationale prevazute pentru vineri, in timp ce in tara au fost decretate sapte zile de doliu oficial.

Sapte zile de doliu in Venezuela

"Funeraliile si omagiul postum in camera mortuara din holul Academiei Militare (vor avea loc) miercuri, joi si vineri", a declarat ministrul venezuelean de Externe Elias Jaua, fara a preciza unde va fi "mormantul crestin" al defunctului.

"Vineri, la ora 10 dimineata, vom organiza o ceremonie oficiala" la Academia Militara, a precizat Jaua, care le-a multumit sefilor de stat ce si-au manifestat intentia de a participa la funeralii.

"Vom asigura logistica pentru ca un numar cat mai mare (de venezueleni) sa il poata vedea pe parintele lor, eliberatorul, protectorul lor", a adaugat el.

Trei zile de doliu in Cuba si Ecuador

"Cu o profunda si devastatoare durere, poporul nostru si Guvernul revolutionar au aflat de decesul presedintelui Hugo Chavez", afirma comunicatul Guvernului, care prezinta "sincerele sale condoleante parintilor, fratilor, fiicelor si fiilor, precum si tuturor apropiatilor sai, care sunt si ai nostri, asa cum Chavez este de asemenea fiul Cubei, al Americii Latine, al Caraibilor si lumii intregi".

Citeste si:
Venezuela este gata să aprovizioneze piața mondială cu petrol și gaze
Venezuela este gata să...

"Revolutia bolivariana va avea sprijinul nostru hotarat si fara restrictii in aceste zile dificile", afirma textul, care aduce Guvernului venezuelean "sustinerea sa, incurajarea si credinta in victorie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.