Premierul in exercitiu Vlad Filat a declarat marti, dupa sedinta Parlamentului in care a fost demis Guvernul pe care il conduce, ca faptul ca nu l-a demis din functie pe Vlad Plahotniuc si ca nu a spus lucrurilor pe nume sunt motivele demiterii sale.

"Motivul pentru care am fost demis este faptul ca nu am spus lucrurilor pe nume si pentru ca nu l-am demis din functie pe Vlad Plahotniuc. Vreau sa va spun ca oamenii vor efectua aprecieri. Este un act de iresponsabilitate maxima sa pui in prim-plan interesele personale", a declarat Filat.

El a anuntat ca va face publice "in cel mai scurt timp" deciziile pe care le va lua. "Deciziile cu care voi veni le voi face publice. Voi comunica si cu presedintele Timofti. In cazul in care Guvernul nu va fi investit, vom avea alegeri anticipate. Iar ei trebuie sa isi asume responsabilitatea acestui lucru", a spus premierul in exercitiu, scrie MEDIAFAX.

Totodata Filat si-a exprimat optimismul in privinta solutionarii oricarei probleme.

Guvernul moldovean demis in urma unei motiuni de cenzura, marti, in Parlament. Motiunea, depusa de Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), a fost votata de 54 de parlamentari. Potrivit Info-Prim Neo, in termen de trei zile, premierul Vlad Filat trebuie sa prezinte demisia Cabinetului de ministri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.