Valdimir Putin, care marcheaza luni un an de cand a fost ales la Kremlin pentru al treilea mandat, ramane popular in randul rusilor, in pofida unei inaspriri a puterii fata de opozitie in decursul acestui an.

Fostul agent KGB, in varsta de 60 de ani, a fost ales la 4 martie 2012 cu 63,6% din voturile exprimate pentru al treilea mandat de presedinte, dupa ce a detinut postul de premier in perioada 2008-2012.

El s-a confruntat, totusi, in acest an, cu o miscare de contestare fara precedent de cand a devenit sef al statului, in 2000. Acestei miscari de contestare, puterea i-a raspuns cu o serie de legi considerate represive de catre opozitie. De asemenea, o serie de opozanti sunt vizati, de atunci, de anchete si risca, in unele cazuri, pedepse grele cu inchisoarea, scrie MEDIAFAX.

In pofida acestor lucruri, aproximativ 65% dintre rusi apreciaza ca Valdimir Putin a facut mai mult bine decat rau de cand se afla la putere, potrivit unei anchete realizate in februarie de Institutul independent Levada.

Potrivit acestui sondaj, 36% dintre persoanele intervievate apreciaza ca el a reusit sa redea Rusiei statutul de mare putere, 28% apreciaza ca a crescut salariile, pensiile si bursele, iar 24% considera ca a reusit sa zdrobeasca separatismul in Rusia. In schimb, 43% cred ca seful statului a esuat sa asigure o repartitie echitabila a bogatiilor intre rusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.