Atentatul cu masina-capcana produs duminica la intrarea in cartierul siit din metropola economica pakistaneza Karachi s-a soldat cu cel putin 45 de morti si aproximativ 100 de raniti, duminica seara.

Acest atentat este unul dintre cele mai sangeroase din ultimii trei ani la Karachi, plamanul economic al Pakistanului, afectat deja de un razboi nemilos al bandelor si un val de asasinate pe fondul rivalitatilor politice, etnice si economice complexe.

Explozia de duminica seara a avut loc in apropiere de intrarea in cartierul Abbas Town populat de minoritatea musulmana siita, potrivit unor surse politienesti, care au precizat ca au fost ucisi insa si sunniti si ca tinta exacta a atentatului ramane necunoscuta, scrie MEDIAFAX.

"Cel putin 45 de persoane au fost ucise si alte 130 au fost ranite. Bilantul ar putea sa creasca depoarece aproximativ jumatate dintre raniti sunt in stare grava", a declarat pentru AFP Hashim Raza Zaidi, functionarul cu ce mai inalt rang din Karachi. Un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului Sanatatii din provincia Sind, a carei capitala se afla la Karachi, a mentionat peste 40 de morti.

Peste 100 de magazine si apartamente au fost avariate de explozie, iar balcoanele s-au prabusit, potrivit unui fotograf al AFP. "Era pe balcon, unde este?", striga o mama ce isi cauta fiul la spitalul Patel, unde au fost transportati numerosi raniti.

"Eram in apartamentul meu situat la etajul al treilea al unei cladiri. Deodata am auzit o explozie puternica. Am crezut ca imobilul se va prabusi, era ca un cutremur de pamant", a declarat Ijaz Ali, in varsta de 37 de ani, un siit ranit la cap si in piept, aflat in spital impreuna cu cei doi fii ai sai in varsta de 10 si, respectiv, 12 ani, ambii raniti.

"Geamurile apartamentului meu s-au spulberat, ceva m-a atins la cap si mi-am pierdut cunostinta. Mi-am revenit la spital si sunt usurat sa vad ca familia mea a supravietuit", a adaugat el. O a doua explozie a urmat primei deflgaratii, dar "natura" acestui al doilea incident nu era cunoscuta duminica seara de autoritatile care incercau sa afle daca bomba ascunsa in vehicul a fost activata de la distanta, de un detonator sau de un kamikaze.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.