Presedintele israelian Shimon Peres i-a acordat premierului Benjamin Netanyahu doua saptamani suplimentare pentru a forma o noua coalitie guvernamentala, termenul initial expirand sambata.

"Va acord doua saptamani suplimentare, conform legii, pentru a incheia misiunea de formare a unui Guvern", a declarat Peres in timp ce il primea pe premier la resedinta prezidentiala din Ierusalim, sambata seara, in cadrul unei scurte declaratii televizate.

Desemnat oficial la 2 februarie de catre presedintele Peres sa formeze noul Guvern in urma alegerilor din 22 ianuarie, in care lista sa a obtinut o victorie limitata, Netanyahu dispunea in acest sens de o perioada de 28 de zile, putand cere o prelungire de doua saptamani. De obicei se cer si cele 14 zile suplimentare pentru incheierea tratativelor guvernamentale.

La precedentele alegeri, din 2009, abia in a cincea zi suplimentara legala Netanyahu s-a declarat pregatit sa prezinte Guvernul pentru a obtine investitura Parlamentului.

In cazul unui esec al lui Netanyahu in perioada respectiva, presedintele trebuie sa se intoarca spre un alt deputat, care va dispune de aceeasi perioada pentru a incerca sa formeze o coalitie, scrie MEDIAFAX.

Lista comuna formata de Likud (dreapta) al premierului si partidul ultranationalist Israel Beiteinou s-a clasat pe primul loc la 22 ianuarie, cu 31 de mandate din totalul de 120 din Knesset (Parlament), un scor dezamagitor pentru Netanyahu, care spera la cel putin 40 de locuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.