Austria a suspendat exporturile de carne catre Rusia, dupa ce in apropiere de Moscova s-a descoprit carne de cal in carnati din carne de porc importati din aceasta tara, au anuntat vineri serviciile sanitare ruse, relateaza AFP.

Agentia federala rusa insarcinata cu probleme sanitare si veterinare Rosselkhoznadzor anunta, intr-un comunicat, ca a fost notificata de catre serviciile veterinare austriece in legatura cu aceasta hotarare, care se aplica "pana cand situatia este clarificata".

Aceasta suspendare se aplica ansamblului Uniunii Vamale Rusia, Belarus si Kazahstan, precizeaza sursa citata.

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile ruse au anuntat miercuri ca au identificat carne de cal in carnati de tip Frankfurter importati din Austria, dar si carne de vita si de pasare, in contextul in care pe eticheta scria ca sunt exclusiv din carne de porc.

Firma austriaca in cauza, Landhof, a fost retrasa imediat de pe lista societatilor autorizate sa exporte carne in Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.