Casa Alba a dezmintit joi ca unul dintre oficialii sai l-ar fi amenintat pe Bod Woodward, jurnalist celebru datorita rolului avut in scandalul Watergate, intervenind astfel intr-o polemica ce a provocat o minifurtuna mediatica la Washington, relateaza AFP.

Woodward a afirmat miercuri pentru publicatia Politico faptul ca un oficial de rang inalt din cadrul administratiei Obama i-a spus ca va "regreta" articolele sale cu privire la originea taierilor automate de cheltuieli ale statului federal, care vor intra in vigoare incepand de vineri.

Potrivit MEDIAFAX, Politico a publicat joi dimineata un schimb de e-mail-uri intre Woodward si oficialul de la Casa Alba, identificat in persoana lui Gene Sperling, unul dintre principalii consilieri economici ai lui Obama.

Cotidianul a divulgat un e-mail trimis de Sperling catre Woodward, dupa o conversatie telefonica intre cei doi, pe parcursul careia oficialul a "strigat timp de o jumatate de ora", potrivit jurnalistului.

In text, Sperling, prezentandu-si scuze pentru ca a ridicat vocea, il indeamna pe Woodward sa-si revizuiasca pozitia potrivit careia presedintele Obama a incercat sa schimbe datele dezbaterii bugetare cu republicanii, reclamand mai multe venituri fiscale.

"Stiu ca ati putea sa nu credeti, dar, in calitate de prieten, cred ca veti regreta sa afirmati un asemenea lucru", a scris el, potrivit Politico.

Intervievat joi, in timpul unei conferinte de prese, purtatorul de cuvant al lui Obama, Jay Carney, nu a contestat substanta mesajului, dar a apreciat ca "nu poti citi aceste mesaje si sa ramai cu impresia ca Gene ar fi amenintat pe cineva".

Woodward, in varsta de 69 de ani, este celebru pentru ca a investigat, impreuna cu colegul sau Carl Bernstein, scandalul Watergate, care a dus la demisia presedintelui republican Richard Nixon, in 1974.

"Am un respect enorm pentru activitatea care l-a facut celebru pe Bob Woodward", a dat asigurari Carney, un fost jurnalist.

"Dar nu suntem de acord asupra faptului (...) fiindca presedintele a spus clar de la inceput ca va cere o reducere a deficitelor printr-o abordare echilibrata" a taierilor si veniturilor fiscale, a declarat Carney.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.