Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profunda ingrijorare si condamna cu fermitate testul nuclear efectuat marti de catre Republica Populara Democrata Coreeana.

MAE precizeaza ca, prin aceasta actiune, RPD Coreeana a incalcat rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU prin care s-a solicitat autoritatilor de la Phenian sa renunte la programele balistice si de arme de distrugere in masa, revenirea imediata in cadrul Tratatului de Neproliferare Nucleara (NPT) si Acordului de garantii incheiat cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA), precum si reluarea, fara preconditii, a negocierilor hexapartite privind programul nuclear nord-coreean.

"In acest context, Romania continua sa fie profund preocupata de persistenta lipsei de cooperare a RPD Coreene cu AIEA. MAE solicita autoritatilor RPD Coreene sa respecte toate rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU si sa se abtina de la orice actiune care afecteaza pacea si securitatea in regiunea Asiei de Nord-Est, cu indeplinirea stricta a angajamentelor internationale asumate pe linia neproliferarii", se mai arata in comunicatul MAE.

Coreea de Nord a efectuat marti al treilea test nuclear, de o putere mult superioara testelor anterioare si cu un dispozitiv miniaturizat, potrivit Phenianului, un act de sfidare condamnat de catre comunitatea internationala, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.