Consumul de carne de cal a devenit marginal sau tabu in Europa, cu variatii culturale in functie de fiecare tara.

In Marea Britanie, la fel ca in Spania, Polonia sau statele din nord, calul este considerat "cel mai bun prieten al omului" si este de neconceput sa fie mancat, scrie realitatea.net.

In Germania si in Franta, consumul carnii de cal nu este tabu dar este foarte rar, cu aproape o suta de macelarii pentru cabaline in intreaga Germanie. In Franta, numarul macelariilor cabaline a scazut, cu intre 650 si 700 in ziua de azi, fata de aproape dublu acum 20 de ani, din lipsa de macelari specializati.

Circuitul "carnii de cal": Principalii actori in aceasta piesa absurda

Chiar daca nu mai consuma carne de cal, Polonia inca o mai exporta, la fel ca si Romania, tara care ar fi la originea scandalului privind carnea de cal din lasagna de vita. In cazul Romaniei, carnea de cal amestecata in lasagna de vita se pare ca a plecat de la unul din trei abatoare de pe teritoriul sau, spre marea nemultumire a britanicilor.

Italienii nu au, se pare, niciun fel de jena in a consuma carne de cal. In aceasta tara, consumul carnii de cal ar fi crescut in 2010 o data cu criza economica, conform unei asociatii de protectie a cailor, insa datele nu sunt verificate. Italia importa aproximativ 80 la suta din cei 50.000 de cai pe care Polonia ii exporta in fiecare an catre abatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.