Un jurnalist de la cotidianul britanic The Guardian scrie ca ingrijorarea britanicilor cu privire la imigrantii romani este justificata, relateaza adevarul.ro.

"Cetatenii britanici sunt deja constienti ca toata lumea din tara asta primeste gratuit o casa, un laptop, un televizor cu ecran plat (...) indiferent daca alegem sau nu sa muncim. Iar acum se pare ca alte natii au auzit de generosul nostru sistem si vor sa faca parte din el", scrie Tim Glanfield.

El arata ca informatiile provenite de la Google arata ca termenul „benefit cheat“ care se refera la inselarea acestui sistem este de cinci ori mai popular astazi in tara decat era in urma cu cinci ani.

„In ultimii cinci ani a crescut numarul imigrantilor. Coincidenta ? Nu prea cred…“, scrie el.

Imaginea Marii Britanii a fost sifonata in urma acestei campanii care urmarea denigrarea romanilor, mai ales, arata acesta. Studiile arata ca „unii dintre cei mai valorosi cetateni (n.r.: britanici) cred ca imigrarea a scapat de sub control“ si reprezinta „un efort de a extermina britanicii“ care dureaza de mai bine de 2.000 de ani. Jurnalistul pare sa puna sub semnul intrebarii toate aceste informatii, ironizand de fapt campania de discriminare a imigrantilor din estul Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.