Martin Schulz, presedintele Parlamentului European a propus ca votul asupra bugetului multianual 2007-2013 sa fie unul secret.

Un vot secret ar maximiza sansele ca bugetul sa fie respins, scrie adevarul.ro.

Membrii Parlamentului European planuiesc sa incerce blocarea acordului privind bugetul multianual al Uniunii Europene, dupa ce liderii tarilor UE reuniti la Bruxelles, au cazut de acord asupra reducerii acestuia, cu 34 de miliarde de euro (prima reducere de buget in termeni reali din istoria UE). Potrivit presei britanice, europarlamentarii planuiesc sa foloseasca o procedura putin cunoscuta care le-ar permite un vot secret pentru a sfida decizia celor 27 de lideri europeni, fara a da explicatii liderilor de guverne sau celor de partid.

Votul in spatele usilor inchise ar scuti eurparlamentarii de critici in tarile lor inaintea alegerilor europene din 2014, cand alegatorii care sunt afectati de austeritatea impusa de guvernele nationale s-ar putea sa taxeze „risipa” la nivel european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.