Un tânăr de 19 ani, originar din România, a fost arestat de poliția din Spania după ce a furat cablurile electrice ale trenurilor de mare viteză. Din cauza acestuia, circulația feroviară pe traseul Madrid-Barcelona a fost îngreunată.

Un român a furat cablurile electrice ale unor trenuri din Spania

Un tânăr din România a fost reținut luni de poliția din Spania după ce a fost învinuit că ar fi furat 600 de metri de cablu electric de la trenurile de mare viteză. Băiatul a fost acuzat de tâlhărie și distrugere, iar pe lângă toate acestea a opus rezistență în momentul reținerii.

Polițiștii spanioli au reușit să recupereze o parte din cablul furat. Autoritățile se gândesc că tânărul este parte a unei grupări organizate și specializate în furturi de cupru din cablurile electrice. Aceștia l-ar vinde ulterior pe piața neagră. Dacă presupunerile polițiștilor se vor adeveri, se va deschide o anchetă și se vor face noi arestări.

Din cauza aceasta, circulația trenurilor feroviare de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona au fost afectate și a fost nevoie să se suspende circulația pentru câteva ore. Compania feroviară a pus la dispoziția călătorilor o rută alternativă de transport pentru ca pasagerii să ajungă din capitală până la Barcelona, evitând traseul trenurilor de mare viteză.

Acesta nu este primul caz când un român se ocupă cu furtul cablurilor electrice în Spania. Recent, a mai fost înregistrat un asemenea caz. Este vorba despre un alt român în vârstă de 43 de ani, care a fost arestat săptămâna trecută pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia. Autoritățile spaniole spun că aceste furturi reprezintă un adevărat pericol pentru viața pasagerilor și a angajaților care operează pe aceste linii feroviare.

„Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, au avertizat autoritățile, potrivit mediterraneodigital.com.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.