Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a fost filmat când atacă un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, după ce cel de-al doilea a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși.

Incidentul s-a petrecut în regiunea Vinița și a fost publicat pe canalul Nexta.

Preot luat la bătaie cu o cruce, în Vinița

În filmare se vede cum preotul Bisericii Ortodoxe Ruse se îndreaptă spre celălalt preot și începe să dea în ei cu o cruce. Conflictul a început în momentul în care primul preot a afirmat că Patriarhul Kirill îi ajută pe ocupanții ruși.

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat la sfârșitul lui mai că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, scrie HotNews.ro. Inițiativa a fost a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene se rupsese deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, și-a arătat în repetate rânduri susținerea față de invazia Rusiei în Ucraina, binecuvântând războiul Moscovei împotriva „forțelor răului” ale Ucrainei.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene: „Patriarhul Kirill al Moscovei a trecut de partea Antihristului”

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Epifanie, a comparat ideologia „lumii ruse” cu ideologia nazismului, pentru că justifică violența, uciderea aproapelui, războiul și genocidul. În luna aprilie, el a scris pe Facebook că Patriarhul Kirill a trecut de partea Antihristrului.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

„Ești cu Dumnezeu sau cu diavolul? Kirill Gundiaev a făcut alegerea în folosul faptelor antihristului. Îi chem pe toți cei care îl consideră și acum un păstor al sufletelor să deschidă ochii și să vadă roadele otrăvitoare ale învățăturilor lui, îndepărtați-vă de fărădelegi, nu fiți complice”, a scris el, atunci.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.