Părinții unui soldat rus omorât pe teritoriul Ucrainei au primit despăgubiri cu care și-au cumpărat o mașină nouă ”în memoria” fiului lor.

Televiziunea rusă de stat a prezentat recent cazul unor părinți al căror fiu a murit în războiul din Ucraina. Cei doi au primit despăgubiri de la stat, pentru decesul copilului lor, și au decis să își cumpere o mașină nouă. De altfel, pentru a sărbători achiziția noului autoturism, cei doi au decis ca prima plimbare să o facă spre cimitir.

Și-au cumpărat o mașină cu banii primiți pentru moartea fiului lor

„In memoria fiului nostru am cumparat o masina noua si frumoasa”, spune tatăl soldatului Alexei. El susține că visul fiului lor era să cumpere o mașină albă.

Înregistrarea, publicată de canalul de Telegram „Ucraina 365”, șochează prin cinism și a stârnit ample discuții pe rețelele de socializare.

Chiar și utilizatorii ruși sunt revoltați de acest... schimb, informează ziare.com.

"Nu este un schimb demn! A înlocuit viața fiului cu o mașină. Nu exista altă modalitate de a cumpăra o mașină?"

„Nici măcar nu mi-aș ridica mâna pentru banii primiți pe viața fiului meu, sunt doar lacomi, nu o națiune”.

"Și de ce, în memoria fiului, nu dați bani pentru un monument? Principalul lucru este să cumpărați o rablă. Uf... ", scriu utilizatorii.

„Trăiesc doar într-un film sovietic nebun”, comentează jurnalistul și bloggerul ucrainean Denis Kazansky la videoclip.

Citeste si:
3 sfaturi pentru alegerea celei mai bune folii de display pentru...
3 sfaturi pentru alegerea...

Televiziunea rusă de stat pune accent pe ajutorul pe care guvernul îl acordă familiilor ai căror fii mor în război. Despre Alexei, de exemplu, au spus că a murit pe front „ca bunicii și străbunii, contra fascismului”, dar reportajul s-a axat pe mașina cumpărată după moartea lui, mașină pe care părinții o prezintă mândri în fața camerelor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.