Părinții unui soldat rus omorât pe teritoriul Ucrainei au primit despăgubiri cu care și-au cumpărat o mașină nouă ”în memoria” fiului lor.

Televiziunea rusă de stat a prezentat recent cazul unor părinți al căror fiu a murit în războiul din Ucraina. Cei doi au primit despăgubiri de la stat, pentru decesul copilului lor, și au decis să își cumpere o mașină nouă. De altfel, pentru a sărbători achiziția noului autoturism, cei doi au decis ca prima plimbare să o facă spre cimitir.

Și-au cumpărat o mașină cu banii primiți pentru moartea fiului lor

„In memoria fiului nostru am cumparat o masina noua si frumoasa”, spune tatăl soldatului Alexei. El susține că visul fiului lor era să cumpere o mașină albă.

Înregistrarea, publicată de canalul de Telegram „Ucraina 365”, șochează prin cinism și a stârnit ample discuții pe rețelele de socializare.

Chiar și utilizatorii ruși sunt revoltați de acest... schimb, informează ziare.com.

"Nu este un schimb demn! A înlocuit viața fiului cu o mașină. Nu exista altă modalitate de a cumpăra o mașină?"

„Nici măcar nu mi-aș ridica mâna pentru banii primiți pe viața fiului meu, sunt doar lacomi, nu o națiune”.

"Și de ce, în memoria fiului, nu dați bani pentru un monument? Principalul lucru este să cumpărați o rablă. Uf... ", scriu utilizatorii.

„Trăiesc doar într-un film sovietic nebun”, comentează jurnalistul și bloggerul ucrainean Denis Kazansky la videoclip.

Citeste si:
Cum îți poți face mașina să arate mai bine: 6 îmbunătățiri de adus
Cum îți poți face mașina să...

Televiziunea rusă de stat pune accent pe ajutorul pe care guvernul îl acordă familiilor ai căror fii mor în război. Despre Alexei, de exemplu, au spus că a murit pe front „ca bunicii și străbunii, contra fascismului”, dar reportajul s-a axat pe mașina cumpărată după moartea lui, mașină pe care părinții o prezintă mândri în fața camerelor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2022 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.