​Un bărbat și-a pierdut vederea după ce un medic de la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia i-a scos din greșeală ochiul sănătos în locul celui bolnav în timpul unei operații.

​Un bărbat a rămas fără vedere, după ce un medic de la unul dintre cele mai mari spitale din Slovacia i-a scos din greșeală ochiul sănătos în locul celui bolnav în timpul unei operații, a relatat miercuri agenţia TARS, potrivit Agerpres.

Medicul care a efectuat operaţia nu se mai află în contact cu pacientul, a declarat un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava.

Victima şi familia sa primesc acum consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor acestei întâmplări tragice.

Caz fără precedent este acum în vederea anchetatorilor.

Criză de medici în Slovacia

Sectorul sanitar slovac se confruntă cu o criză majoră, din cauza salariilor mici și a condițiilor precare de muncă.

În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă nu se îmbunătăţesc.

În ultimii ani, mulți medici din Slovacia au plecat în alte țări, în special în Cehia şi Austria, astfel că cei rămași sunt puțini și suprasolicitați. Situația a fost agravată și de pandemia de coronavirus.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.