O femeie care lucra ca asistentă la spitalul Santo Stefano di Prato și-a făcut un obicei din a fura cardurile pacienților muribunzi și a face cumpărături cu ele. Ea a fost prinsă și este acum acuzată de furt.

Femeia în vârstă de 56 de ani, care locuiește în Florența, făcea de fiecare dată cumpărături care nu depășeau 25 de euro, pentru a nu fi nevoită să introducă PIN-ul cardurilor.

Totul a început pe 5 iunie anul trecut, când o femeie de 50 de ani a murit de Covid în spital. În aceeași zi, tatăl ei și-a seama că cineva folosește cardul fiicei sale pentru a face cumpărături la Esselunga, din via Fiorentina, scrie libertatea.ro. Bărbatul a făcut o plângere la conducerea spitalului, iar autoritățile au demarat o anchetă în acest caz.

Femeia nu își mai amintește câte carduri a furat

Carabinierii au percheziționat dulapul, mașina și casa femeii, iar sub covorul mașinii au mai găsit și alte cărți de credit, dintre care una era pe numele unei asistente care avusese un accident și fusese la rândul ei internată în spital.

Femeia făcea mereu cumpărături până în suma de 25 de euro, pentru că astfel nu trebuia sa tasteze codul PIN. Ea recurgea des la această metodă, astfel că a și pierdut șirul pacienților de care a furat carduri. Întrebată de carabinieri câte carduri a furat, românca a spus că nici nu își amintește.

Potrivit presei italiene, femeia, al cărui nume nu a fost făcut public, are un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florență și are o mașină aproape nouă.

Acum, ea este reținută și acuzată de furt.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.