Fundația SMURD a donat geamanduri în formă de cruce și le-a trimis pe litoral pentru a fi montate în locul celor existente.

Pe cruce este afișat și un mesaj de prevenție: ”Pericol de înec după acest punct! 30 de oameni au murit anul trecut după ce au depășit geamandurile. Întoarce-te acum!”.

Geamanduri în formă de cruce, montate în locul celor vechi

Conform Ziua de Constanța, o astfel de geamandură costă 1.027 de lei.

Geamundurile noi au luat deja locul celor vechi pe anume porţiuni. Mulţi dintre salvamari nu sunt de acord cu acestă decizie. Pe noile geamanduri este inscripţionat sloganul ''Fără aventură după geamandură'' şi numărul oamenilor care au murit anul trecut după ce s-au aventurat după marcaj.

Noile geamanduri au fost achiziţionate de Fundaţia SMURD și au costat 2,499.3675 lei cu TVA. Până în prezent, geamandurile au fost montate la Eforie şi Vama Veche.

În fiecare an, zeci de turişti mor înecaţi pe litoralul românesc. Mulți teribiliştii nu țin cont de pericole și se avântă în valuri, deşi salvamarii arborează steagul roşu. Pe lângă cei care nu știu să înoate și sunt luați de curenți, sunt și persoane care au probleme de sănătate și mor după ce intră în apele reci.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.