Caz misterios în SUA. Peste 100 de elevi de la liceul Colonia din Woodbridge, New Jersey, au dezvoltat o formă rară de cancer la creier, dar aparent boala nu are legătura cu instituția de învățământ. 

În ciuda numărului mare de cazuri înregistrate în rândul celor care au studiat la liceul Colonia din Woodbridge, autoritățile au ajuns la concluzia că nu există o „legătură între aceste îmbolnăviri”, conform Insider, citat de stirileprotv.ro.

Un fost elev pe nume Al Lupiano a primit diagnosticul la vârsta de 27 de ani la sfârșitul anilor ’90. Acesta a povestit, pentru sursa citată, cum soția și sora lui, care au studiat la același liceu, au fost și ele diagnosticate cu aceeași formă rară de cancer cerebral în 2021.

„I-am spus surorii mele de la bun început că e prea mare coincidența că eu, soția mea și ea avem cu toții aceeași tumoră,” a spus Lupiano.

Peste 100 de cazuri de cancer cerebral

Sora lui Lupiano a decedat în luna februarie a acestui an, iar moartea ei a fost momentul în care bărbatul a început să se întrebe dacă nu cumva există o legătură între boala lor și liceul la care au studiat. El a creat un grup de Facebook în care au fost adăugați sute de foști elevi de la liceul Colonia și astfel a aflat că mai există multe persoane care au dezvoltat tumori cerebrale. Mai exact, numărul celor care au făcut cancer cerebral se ridică la 100.

O investigație a fost deschisă pentru a afla dacă există o legătură între bolile dezvoltate de elevi și liceu, dar nu s-a găsit nimic concludent.

Primarul orașului Woodbridge a anunțat că nu a găsit nicio contaminare la liceu.

„Suntem foarte fericiți să anunțăm că testările noastre ample pentru radon și radiație în interiorul și exteriorul clădirii liceului nu au generat nicio dovadă a vreunuri pericol de cancer care să necesite și mai multe investigații. Aceasta este o veste grozavă pentru actualii elevi ai liceului Colonial și părinții lor, care sunt îngrijorați pentru siguranța lor împreună cu actualii membri ai staff-ului. Și este de asemenea o veste grozavă pentru toți foștii elevi și membri ai staff-ului care au învățat și lucrat în liceul Colonia de la deschiderea lui din 1968” , a spus John McCormac săptămâna trecută.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.