Măsură inedită găsită de primarul comunei Barcani, Nicolae Pastor, pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoi în mod iresponsabil. Primarul îi premiază pe cetățenii care îi prezintă probe cu ”făptașii”, iar aceștia din urmă vor primi amendă. Banii pentru recompensă sunt oferiți din salariul edilului.

Persoanele care îi arată dovezi clare, fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună va primi, din salariul său, 100 de lei, scrie covasnamedia.ro. Cei care fac acest lucru vor avea identitatea protejată, spune primarul.

„Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi RECOMPENSĂ 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte! Mulțumesc clasei de elevi a 5-a A, a domnului profesor Marius Murea, pentru implicarea de care au dat dovadă în a salubriza în mare parte pădurea dintre Barcani și Zagon”, a scris primarul pe grupul de Facebook „Împreună pentru Barcani”.

Elevi premiați pentru strângerea gunoiului

Recent, elevii din comuna Barcani au strâns aproape trei tone de gunoaie de pe raza localității. Echipa de elevi care a strâns cele mai multe deșeuri, clasa a V-a A, a primit drept premiu 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile, plus transport gratuit.

Amenda pentru aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor este între 1.000 și 2.500 de lei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2022 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.