Incredibil 5 Mai 2022 10:22 de Clara Vacaru
Un liliac cu o greutate de șapte grame greutate a bătut un nou record de lungime a unui zbor, reușind să parcurgă peste 2.300 de km din Rusia, până în Alpii francezi.

Un liliac din specia Pipistrellus nathusii, specie cunoscută pentru zborurile lungi, a atins un record de lungime a unui zbor, scrie Hotnews.ro. El a reușit să parcurgă peste 2.300 de km din Rusia, până în Alpii francezi, deși unele estimări indică posibilitatea ca zborul să fi fost de peste 2.800 km, pentru că sigur nu a zburat în linie dreaptă.

Recordul anterior, deținut tot de un liliac din specia Pipistrellus

Precedentul record fusese stabilit în 2017 de un liliac din aceeași specie care a zburat din Lituania în Spania, peste 2.200 km, tot în căutarea unui climat mai cald.

Pipistrellus pipistrellus sau Liliacul pitic este una dintre cele mai mici specii din Europa, cântărind doar 3-7 grame. Liliecii din această specie au o anvergură a aripilor de 190-250 milimetri şi o lungime a corpului de 35-45 milimetri, informează speotimis.ro.

Liliecii pitici se înmulțesc și își cresc puii vara, în nord-estul Europei, apoi migrează spre sud-vest pentru a hiberna în lunile mai reci.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.