Caz incredibil în Kentucky. Un bărbat a dat în judecată firma la care lucra, pentru că i-a organizat o petrecere surpriză de ziua lui. Judecătorii i-au dat dreptate, iar foștii angajatori sunt buni de plată.

Kevin Berling lucra la Gravity Diagnostics, o firmă care face teste de Covid-19 în Kentucky și care obișnuia să le organizeze angajaților o petrecere surpriză de ziua lor. El și-a anunțat însă angajatorii că nu dorește nicio petrecere, deoarece suferă de anxietate, iar un astfel de eveniment i-ar provoca un atac de panica.

Firma i-a ignorat dorința, astfel că, în anul 2019, Berling a avut parte de o petrecere surpriză când a ajuns la birou. Ceea ce pentru alții este un motiv de bucurie, bărbatului cu pricina i-a provocat stres, anxietate și un atac de panică, scrie bbc.com.

El a plecat imediat din clădire și și-a terminat prânzul în masină, menționează sursa citată.

Bărbatul a dat firma în judecată, după organizarea petrecerii-surpriză

A doua zi, bărbatul a fost criticat la o ședință și acuzat că le-a „furat bucuria colegilor săi“ și că s-a „comportat ca o fetiță“, lucru care i-a cauzat un alt atac de panică. Acest eveniment i-a determinat pe angajatori să îl trimită acasă pentru două zile, iar apoi l-au concediat.

Simțindu-se nedreptățit, Kevin Berling a dat firma în judecată, iar la proces a argumentat că adunarea la birou pentru ziua lui de naștere i-a provocat stres și anxietate. Avocații săi au argumentat că firma l-a discriminat pentru dizabilitatea lui și l-au pedepsit într-o manieră nedreaptă pentru cerințele sale.

Compania spune că Berling a încălcat o regulă împotriva „violenței la locul de muncă“

Reprezentanții Gravity Diagnostics spun că decizia de a-l concedia pe Berling a fost corectă, deoarece acesta a încălcat o regulă împotriva „violenței la locul de muncă“. Prin urmare, susțin ei, ceilalti angajați sunt victimele în acest caz. Avocații lui spun însă că nu se pune problema de așa ceva. Judecătorii i-au dat dreptate, iar Kevin Berling va primi de la companie daune de 300.000 de dolari pentru stres emoțional și 150.000 de dolari pentru salarii pierdute.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

„A avut un atac de panică, atâta tot. Și pentru că reprezentații de la Gravity Diagnostics nu au înțeles răspunsul anxios al acestuia și s-au simțit inconfortabil din cauza aceasta, au presupus că el reprezintă o amenințare. A presupune că oamenii cu probleme de sănătate mintală sunt periculoși fără nicio dovadă de comportament violent este discriminatoriu”, au spus ei.

Peste 40 de milioane de americani, adică aproape 20% din populatia SUA, suferă anxietate sau de boli asociate anxietății.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.