David Bennett, bărbatul căruia i-a fost transplantată în premieră o inimă de porc modificată genetic, în luna ianuarie, a murit. 

David Bennett (57 de ani), care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supraviețuit timp de două luni după operație. În ultimele zile, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar pe 8 martie pacientul a încetat din viață, potrivit unui anunț al Centrului Medical al Universității din Maryland. Medicii nu au precizat cauza exactă a decesului.

David Bennett a fost operat la începutul lunii ianuarie, fiind primul pacient din lume căruia i-a fost transplantată o inimă de porc modificată genetic. El cunoștea toate riscurile operației: „Știu că este o necunoscută, dar era ultima mea opțiune. Am avut de ales fie să mor, fie să fac acest transplant”, spunea pacientul, înaintea intervenției în premieră mondială.

Transplantul de inimă de porc, o chestiune de etică medicală

La început, inima a fost acceptată de organism, iar Bennett începuse să se simtă din ce în ce mai bine. Însă starea lui s-a agravat brusc la începutul lunii martie, au transmis medicii spitalului din Maryland.

Cazul lui David Bennett a ridicat o uriașă problemă de etică medicală, acesta fiind condamnat la 10 ani de închisoare în urmă cu 34 de ani, pentru înjunghierea unui bărbat. Decizia sa de a accepta transplantul, când avea o boală în stadiu terminal, naște și acum polemici legate de ”o a doua sansă”, scrie libertatea.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.