Povestea lui Nea Costică trezește zâmbete, dar și un pic de șoc în același timp. Bărbatul este un fost portar al Muzeului de Științe din Aiud care și-a donat scheletul propirului corp, prin testament, iar după moarte a fost amplasat în una dintre vitrinele muzeului. Acum vizitatorii muzeului îi admiră scheletul.

Și-a donat scheletul muzeului în care lucra ca portar

Se spune că bărbatul ar fi lucrat în calitate de portar la Muzeul de Ştiinţe din Aiud, iar după moartea sa, scheletul său a rămas în muzeu, într-o vitrină, pentru a fi folosit drept obiect de studiu.

Potrivit presei locale, Nea Costică ar fi decedat în urmă cu mai bine de o sută de ani şi şi-ar fi donat scheletul, prin testament, muzeului în care a activat timp de mai mulți ani. Acum, scheletul bărbatului a devenit una dintre atracţiile principale ale insituției.

Nea Costică era extrem de atașat de locul său de muncă, lucru care l-a determinat să își doneze scheletul după moartea sa pentru a servi drept obiect de studiu și pentru a-și lăsa o amprentă acolo unde a muncit ani de zile, informează ziarulunirea.ro.

Câți ani are scheletul lui Nea Costică

Ghidul din Muzeul de Ştiinţe din Aiud se împarte cu fiecare turist cu povestea fascinantă a fostului portar. Însă nimeni nu cunoaște cu exactitate ce vechime are scheletul lui Nea Costică.

Reprezentanții muzeului afirmă că scheletul ar fi ajuns în instituţie aproximativ o sută de ani în urmă. Aceştia susțin că bărbatul era încă tânăr în momentul în care a decedat, având în vedere că dentiţia era foarte bună.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2022 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.