Situație tragică în Rwanda, Africa. 11 persoane au decedat de la Crăciun și până acum după ce au consumat o băutură specifică tradițională - berea fabricată din banane, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC.

Au murit după ce au băut bere din banane

Berea din banane este o băutură alcoolică realizată din fermentarea piureului de banane, specialitate locală în Rwanda, Africa. Biroului de Investigații din Rwanda (RIB) a anunțat că pe lângă cele 11 cazuri de deces, alte patru persoane sunt internate în spitale.

Persoanelor care au consumat berea din banane li s-a depistat în stomac un nivel ridicat de metanol, iar autoritățile rwandeze au declarat că aceste decese au legătură directă cu această descoperire.

Producția de bere din banane a fost suspendată

Până la moment, cinci persoane au fost arestate cu privire la acest caz, inclusiv proprietarul berăriei din care persoane au consumat băutura, a anunțat Biroul de Investigații din Rwanda. Berăria nu deținea autorizație de funcționare și prin urmare, producția de bere a fost suspendată.

Pe marginea acestor cazuri tragice, în Rwanda, la nivel național s-a lansat o campanie pentru a opri activitatea berăriilor locale care activează ilegal.

Turiștii erau tentați să încerce această băutură deoarece este ceva inedit, o specialitate a locului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.