Biologii marini au descoperit o meduză „fantomă” în apele Oceanului Pacific, vietate ce nu s-a mai întâlnit anterior. Meduza imensă are forma corpului asemenea unei pălării plutitoare.

S-a descoperit o nouă meduză în apele Oceanului Pacific

Oamenii de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium din SUA care coordonau de la distanță un submersibil în apropierea coastelor Californiei, au identificat o vietate nemaiîntâlnită pe fundul oceanului. Creatura nu era altceva decât o meduză ”fantomă” imensă, cu o dimensiune aproximativă de zece metri.

Imaginile surprinse în Golful Monterey sunt absolut fermecătoare, momentul în care meduza plutește prin apele adânci ale Oceanului Pacific, se lasă admirată în toată splendoarea sa.

Meduza are forma unei pălării

Meduza fantomă, denumită Stygiomedusa gigantea, are corpul asemănător cu o pălărie, iar ”brațele-guri” sunt lungi și catifelate care seamănă cu niște șaluri, care flutură și se învârt în jurul meduzei.

Biologii marini de la Institutul Monterey Bay Aquarium (MBARI) au identificat vietatea la o adâncime de aproximativ 975 de metri în apele Oceanului Pacific. Deși experții au efectuat mii de scufundări cu ajutorul submarinului de cercetare, o asemenea specie de meduză a fost văzută de doar nouă ori.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.