Un ginecolog din Malaezia a creat primul prezervativ unisex din lume care poate fi utilizat atât de femei, cât și de bărbaţi. Acesta a fost fabricat dintr-un material ce este folosit de obicei ca pansament pentru răni şi leziuni.

Primul prezervativ unisex din lume, creat în Malaezia

Medicul speră ca prezervativul unisex Wondaleaf să îi ferească pe bărbați și pe femei de diferite boli cu transmitere sexuală și să le protejeze sănătatea.

„Este practic un prezervativ obişnuit cu un înveliş adeziv", a declarat John Tang Ing Chinh, medic ginecolog.

Inventatorul a menționat că adezivul este aplicat pe o singură parte a prezervativului, ceea ce înseamnă că acesta poate fi inversat şi folosit de ambele sexe. Fiecare cutie de prezervative Wondaleaf conţine două bucăți şi va costa aproximativ 3,61 dolari.

Ce material a fost folosit pentru fabricarea prezervativului

Tang a folosit poliuretan pentru fabricarea prezervativelor, un material utilizat la pansamentele transparente pentru răni, care este subţire şi flexibil, dar rezistent şi impermeabil.

„Odată ce îl foloseşti, de multe ori nu-ţi dai seama că este acolo", a spus el, oferind exemplul pansamentelor realizate din acest material.

Când va fi scos în vânzare

Medicul ginecolog a subliniat că prezervativele Wondaleaf au fost supuse la mai multe etape de cercetare clinică şi de testare şi vor fi scose spre a fi achiziționate prin intermediul site-ului firmei în luna decembrie a acestui an.

„Pe baza numărului de teste clinice pe care le-am efectuat, sunt destul de optimist că, în timp, va fi un plus semnificativ la numeroasele metode contraceptive utilizate în prevenirea sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală", a declarat Tang.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 04 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.