Veste bună pentru petrecăreți. Un tribunal din Germania a clasificat mahmureala drept o boală, iar angajații au voie să solicite concediu medical. Vestea a venit excat înainte de deschiderea Oktoberfest, festivalul bavarez al berii.

Țara care a recunoscut mahmureala ca boală

Inițiativa acestei idei a venit odată cu apariția a două produse noi, ale unei companii germane. Aceste produse au fost promovate în calitate de remedii pentru atenuarea simptomelor de mahmureală.

Însă, o asociație de protecție a consumatorilor a dat în judecată compania producătoare, fiind acuzată de publicitate înșelătoare.

Într-un final, tribunalul germana decis că niciun produs alimentar nu poate fi vândut pentru a servi drept tratament al unei boli. Totodată, această afirmație a recunoscut faptul că mahmureala este o boală.

Persoanele care „suferă” de mahmureală în unele zile, eu dreptul să solicite de la angajator concediu medical, deoarece mahmureala este deja considerată o boală.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.