Un tribunal indian a condamnat un salon de coafură să plătească daune în valoare de peste 230.000 de euro unui model pentru o tunsoare ratată, despre care acesta susţine că i-a provocat "o gravă depresie nervoasă".

Daune de 230.000 de euro pentru o tunsoare nereușită

Aashna Roy a vizitat salonul de coafură al unui hotel de lux din New Delhi în 2018 şi a cerut personalului o tunsoare clasică, prin care să îi fie tăiaţi 10 centimetri din vârfuri.

"Cu toate acestea, spre şocul şi surpriza reclamantei (Aashna Roy), coafeza i-a tăiat tot părul, lăsându-i doar 10 centri, care abia îi atingeau umerii", se precizează în hotărârea instanţei.

Nefericitul incident i-a provocat femeii depresie și traume

Aceasta a stabilit că, de vreme ce Roy îşi câştiga existenţa ca model făcând reclamă la produse pentru păr, tunsoarea ratată i-a provocat o "gravă depresie nervoasă şi traume".

"Nu există nicio îndoială că femeile sunt foarte prudente şi atente atunci când vine vorba despre părul lor", precizează hotărârea. "Ele cheltuiesc sume considerabile de bani pentru a-l menţine în stare bună. De asemenea, femeile sunt ataşate emoţional de părul lor", a indicat aceeaşi sursă.

I-a influențat negativ situația financiară

"A pierdut contracte şi a suferit o pierdere uriaşă care i-a schimbat complet stilul de viaţă şi i-a spulberat visul de a deveni supermodel", a adăugat instanţa.

Aceasta a condamnat salonul, care încă mai poate face apel, la plata a 20 de milioane de rupii - peste 230.000 de euro - în termen de opt săptămâni de la hotărâre, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2021 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.