Două surori gemene siameze în vârstă de un an care s-au născut cu o malformație extremă de rară, au suferit o operație de separare în Israel. Intervenția a fost cu succes, potrivit BBC .

Două fete siameze, separate în urma unei operații în Israel

Operația de separare a micuțelor a durat în total 12 ore și a fost efectuată la Centrul Medical Soroka în orașul Beersheba, săptămâna trecută. Medicii și întreg spitalul au făcut pregătiri de mai multe luni de zile înainte, inclusiv și folosirea de grefe de scalp pentru cele două siameze.

După operație, medicii au afirmat că recuperarea fetițelor este bună și se află în afara oricărui pericol.

„Respiră și mănâncă singură, fără probleme” , a declarat Eldad Silberstein, șeful departamentului de chirurgie plastică de la spital.

Prima operație de acest tip în Israel

Este o premieră pentru medicină din Israel deoarece este pentru prima dată când o astfel de operație este realizată acolo. Acest tip de operație în întreaga lume sa mai efectuat de 20 de ori.

Retail jobs

Pentru operație, cu luni bune înainte, au fost introduse sub piele pungi de silicon care erau umflate periodic pentru a întinde pielea. În urma acestui proces, pielea nouă formată a fost apoi utilizată pentru a acoperi capetele după separare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.