Fără pic de glumă, deșertul Atacama, din Chile, considerat cel mai uscat loc din lume, a fost acoperit de mormane întregi de zăpadă. Împrejurările arată exact ca la Polul Nord.

Cel mai uscat loc din lume, acoperit de zăpadă

Zapada a ajuns să atingă și meleagurile celui mai uscat loc din lume. Pentru prima dată în istorie, în orașul El Salvador, ce se află în deșertul Atacama, Chile, a nins. Localnicii au fost muți de uimire când au văzut fulgii imenși care se așezau pe pământ.

„Sunt fericit pentru că ai noștri copiii se pot distra o vreme în aer liber. Pentru mine este minunat, am 30 de ani și este prima dată când văd zăpadă.”, a declarat unul dintre localnici, încântat de atmosfera magică.

Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au tolănit și au zburdat prin zăpadă. De altfel, și maturii alături de odraslele lor s-au bucurat de momentul unic care a avut loc în zona lor.

Schimbările radicale din lume

Nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea întorsătură deoarece deșertul Atacama este considerat cel mai uscat deșert din lume. Acesta are o medie de 12 până la 16 milimetri de ploaie pe an.

Citeste si:
VIDEO 300 de lei de mare au invadat o plajă din Chile
VIDEO 300 de lei de mare au...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În ultimul an, planeta a suferit schimbări colosale și multe dintre acestea nu sunt cele mai îmbucurătoare. Începând cu cutremure, incendii de vegetație, inundații și pandemia de Covid, fiecare dintre acestea au adus o schimbare și a lăsat o amprentă semnificativă pentru populație și planetă.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.