Fără pic de glumă, deșertul Atacama, din Chile, considerat cel mai uscat loc din lume, a fost acoperit de mormane întregi de zăpadă. Împrejurările arată exact ca la Polul Nord.

Cel mai uscat loc din lume, acoperit de zăpadă

Zapada a ajuns să atingă și meleagurile celui mai uscat loc din lume. Pentru prima dată în istorie, în orașul El Salvador, ce se află în deșertul Atacama, Chile, a nins. Localnicii au fost muți de uimire când au văzut fulgii imenși care se așezau pe pământ.

„Sunt fericit pentru că ai noștri copiii se pot distra o vreme în aer liber. Pentru mine este minunat, am 30 de ani și este prima dată când văd zăpadă.”, a declarat unul dintre localnici, încântat de atmosfera magică.

Cei mai fericiți au fost copiii, care s-au tolănit și au zburdat prin zăpadă. De altfel, și maturii alături de odraslele lor s-au bucurat de momentul unic care a avut loc în zona lor.

Schimbările radicale din lume

Nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea întorsătură deoarece deșertul Atacama este considerat cel mai uscat deșert din lume. Acesta are o medie de 12 până la 16 milimetri de ploaie pe an.

În ultimul an, planeta a suferit schimbări colosale și multe dintre acestea nu sunt cele mai îmbucurătoare. Începând cu cutremure, incendii de vegetație, inundații și pandemia de Covid, fiecare dintre acestea au adus o schimbare și a lăsat o amprentă semnificativă pentru populație și planetă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.