Un coral vechi de 400 de ani, cu o înălțime de 5 metri, a fost descoperit în Marea Barieră de Corali din Australia, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Scientific Reports.

Coral uriaș descoperit în Marea Barieră de Corali

Coralul imens, numit Muga dhambi (coral mare) a fost descoperit în luna martie în zona Goolboodi, cunoscută și sub numele de Insula Opheus, în apropiere de coastele nordice ale statului australian Queensland. Minunea acvatică a fost descoperită în timpul unei iniţiative ştiinţifice cetăţeneşti.

În urma studiului științific s-a dovedit că Muga dhambi este „coralul (din genul) Porites cu cel mai mare diametru măsurat de oamenii de ştiinţă şi al şaselea cel mai înalt coral măsurat (în Marea Barieră de Corali)''.

Cel mai mare coral din Marea Barieră

„Este emisferic, de 5,3 metri înălţime şi 10,4 metri lăţime, cu 2,4 metri mai mare decât cel mai vast coral măsurat în Marea Barieră de Corali”, a declarat Adam Smith, director general al Reef Ecologic din cadrul Universităţii James Cook (JCU).

Smith a menționat că acest exemplar de coral este într-o stare bună, 70% din acesta fiind alcătuit din corali vii, chiar dacă a făcut față a 80 de cicloane majore, diverse evenimente de albire a coralilor și secole întregi de expunere la specii invazive, maree joase şi activităţi umane.

Citeste si:
AUDIO O rață de mosc a fost înregistrată vorbind. Care au fost...
AUDIO O rață de mosc...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.