Un copil în vârstă de 7 ani a decedat după ce s-a infectat cu o amibă. Această specie este destul de rară și se hrănește cu creier uman. Copilul s-a infectat în timp ce înota într-un lac din nordul Californiei.

Un copil a decedat fiind infectat cu o amibă

David Pruitt, micuțul în vârstă de doar 7 ani din Tehama, a fost diagnosticat cu meningoencefalită primară amoebiană, din cauza căreia a și survenit moartea, a spus mătuşa copilului, Crystal Hayley.

Potrivit Centrului pentru Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, parazitul, cunoscut sub numele de Naegleria fowleri, atacă organismul uman atunci când apa intră în corp prin nas sau gură.

Cum te poți infecta cu acest parazit

Oamenii se pot infecta cu acest parazit atunci când când înoată sau fac scufundări în locuri calde, cu apă dulce, precum lacurile şi râurile. În cele mai rari cazuri, infecția poate nimeri în organism atunci când în nas pătrunde apă caldă dintr-o piscină care nu a fost dezinfectată corespunzător cu clor, a declarat CDC.

„Odată ce amiba intră în nas, aceasta se deplasează către creier unde provoacă meningoencefalită primară amoebiană, care este de obicei fatală”, a adăugat CDC.

Simptomele infecției

În primă fază, persoana infectată are dureri severe de cap, febră, greaţă şi vărsături. Pe măsură ce infecţia din organis se extinde, persoanele infectate pot avea convulsii sau halucinaţii.

Acest tip de infecție cu amibă este extrem de rar întâlnită. Agenţia pentru Servicii de Sănătate Tehama susține că începând cu anul 1971, în California au fost raportate doar 10 cazuri cu acest tip de infecție.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.