Cel mai înalt castel de nisip din lume a fost ridicat în nord-vestul Danemarcei. Acesta măsoară peste 20 de metri în înălţime şi cântăreşte aproape 5.000 de tone.

Cel mai înalt castel de nisip din lume

Cu o înălțime de 21,16 metri, cu numeroase motive decorative, castelul de nisip din Danemarca a fost declarat cel mai înalt din lume. Construcția depăşeşte cu peste trei metri un castel asemănător ridicat în Germania în 2019, care deţinea până acum recordul mondial Guinness în domeniu, cu o înălţime de 17,66 metri.

Castelul a fost ridicat în staţiunea balneară Blokus, situată în partea de nord a Peninsulei Iutlanda, iar castelul uriaș a fost realizat sub forma unei piramide pentru a nu se prăbuşi.

S-au folosit 4.860 de tone de nisip

Creatorul imperiului de nisip, olandezul Wilfred Stijger, a fost ajutat de 30 dintre cei mai buni sculptori în nisip din lume pentru a ridica palatul impunător. Creatorul a dorit să prezinte puterea deţinută de virusul COVIS-19 asupra lumii de la începutul pandemiei.

În total, au fost folosite 4.860 de tone de nisip danez pentru cosntrucția acestui castel. Fortăreața a fost ridicată datorită unei structuri din lemn ce a fost ascunsă în interiorul castelului de nisip. Creatorii acestei minuni susțin că palatul ar putea rezista până la primele înghețuri, în lunile februarie-martie.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.