O fetiţă de trei ani, ce a fost declarată dispărută de acasă, a fost găsită pe un câmp în data de 11 iunie, la patru kilometri distanţă de locul dispariţiei. În momentul în care a fost găsită, copila era deja moartă şi se presupune că micuța ar fi fost mușcată de câinii vagabonzi. Asociaţia Inițiativa pentru Responsabilitate Civica (IREC) solicită o anchetă după moartea copilei.

O fetiță de 3 ani din Constanța, devorată de câinii vagabonzi

Asociaţia IREC cere anchetarea cazului morții fetiței de 3 de ani, din localitatea Saraiu, judeţul Constanţa, în data de 11 iunie 2021. Aceștia susțin că se încearcă mușamalizarea acestui caz pentru a disculpa Primăria Saraiu şi pe doamna primar Dorinela Irimia de vina pe care ar purta-o pentru moartea copilei, din cauza neîndeplinirii obligaţiei legale pe care o aveau pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi care erau un pericol pentru oamenii din localitate.

„Solicitam publicarea raportului IML privind cauzele morţii acestui copil întrucât avem informaţii pe surse că se încearcă muşamalizarea acestui caz. În acest sens, se încearcă legitimarea ipotezei că micuţa a fost devorată de animale sălbatice, nu de haitele de câini fără stăpân care există în număr mare pe raza localităţii şi despre care ştiu toţi locuitorii”, spun cei de la Asociaţia IREC.

Copila ar fi murit în chinuri greu de imaginat

Cei din cadrul asociației afirmă că dețin informaţii precum că micuța a fost sfâșiată de maidanezii din localitate şi a murit în chinuri teribile. Potrivit declarațiilor IREC, primarul Dorinela Irimia este naşa de botez a copilei şi angajatorul tatălui fetiţei ucise, iar aceasta ar putea încerca să aplaneze situația pentru a se evita o anchetă mai amplă și pentru a scăpa de răspunderea penală pentru moartea copilului.

„Solicităm o poziție publică din partea Inspectoratului de Poliţie Constanţa în legătură cu acest caz: ce dovezi au că acest copil a fost mai degraba ucis şi devorat de animale sălbatice şi ce specie indică dovezile că ar fi aceastea mai degrabă decât că a fost ucis şi devorat de haitele de câini fără stăpân din localitate? Nu este posibil să plătim cu viaţa copiilor noştri indiferenţa şi incompetenta autorităţilor care nu ne pot garanta viaţa şi integritatea corporală, în condiţiile în care pentru eradicarea acestui flagel există cadru legislativ încă din 2013 de la tragicul caz Ionuț Anghel”, mai spun cei de la Asociaţia IREC.

Citeste si:
Tanar, ucis de maidanezi dupa ce a salvat o femeie din coltii lor
Tanar, ucis de maidanezi dupa...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.