Cea mai lungă autostradă din lume a devenit circulabilă pe 30 iunie. Autostrada măsoară 2.800 de kilometri, iar 500 de kilometri traversează deşertul.

S-a inaugurat cea mai lungă autostradă din lume

Autoritățile chineze au anunțat că autostrada respectivă este clasificată drept cea mai lungă din lume, aceasta traversând deșertul și unește capitala Beijing de provincia Xinjiang.

Ultima porțiunea a autostrăzii ce cuprinde Beijing-Urumqi Expressway a fost deschisa traficului pe 30 iunie. 500 de kilometri din întreaga autostradă traversează deșertul Gobi. Șoseaua totodată scurtează distanța între Beijing si Urumqi cu 1.300 de kilometri.

În afară de Xinjiang, autostrada mai traversează alte patru regiuni din nordul și nord-vestul Chinei: Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară și Gansu. Nu s-au făcut publice cheltuielile care s-au suportat pentru realizarea acestei autostrăzi.

Autostrada, numerotată „traseul G7”

Totodată, autostrada a devenit cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est a ţării datorită faptului că reduce distanța de conducere.

Citeste si:
Lady Gaga şi Jennifer Lopez vor concerta la ceremonia de inaugurare...
Lady Gaga şi Jennifer Lopez...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Această șosea, numerotată G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante. Scopul acestei autostrăzi este de a spori comunicarea și dezvoltarea socială și economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei.

Totodată, traseul G7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

Citeste si:
Metroul Drumul Taberei urmează să fie inaugurat în câteva zile
Metroul Drumul Taberei...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.