Cea mai lungă autostradă din lume a devenit circulabilă pe 30 iunie. Autostrada măsoară 2.800 de kilometri, iar 500 de kilometri traversează deşertul.

S-a inaugurat cea mai lungă autostradă din lume

Autoritățile chineze au anunțat că autostrada respectivă este clasificată drept cea mai lungă din lume, aceasta traversând deșertul și unește capitala Beijing de provincia Xinjiang.

Ultima porțiunea a autostrăzii ce cuprinde Beijing-Urumqi Expressway a fost deschisa traficului pe 30 iunie. 500 de kilometri din întreaga autostradă traversează deșertul Gobi. Șoseaua totodată scurtează distanța între Beijing si Urumqi cu 1.300 de kilometri.

În afară de Xinjiang, autostrada mai traversează alte patru regiuni din nordul și nord-vestul Chinei: Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară și Gansu. Nu s-au făcut publice cheltuielile care s-au suportat pentru realizarea acestei autostrăzi.

Autostrada, numerotată „traseul G7”

Totodată, autostrada a devenit cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est a ţării datorită faptului că reduce distanța de conducere.

Retail jobs

Această șosea, numerotată G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante. Scopul acestei autostrăzi este de a spori comunicarea și dezvoltarea socială și economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei.

Totodată, traseul G7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2021 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.