Un incendiu a mistuit două case din comuna Berchișești a județului Suceava. Locuințele s-au transformat în scrum, mai puțin o troiță.

Două case au ars într-un incendiu în județul Suceava

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la o gospodărie din comuna Berchișești, județul Suceava. Flăcările au ars două locuințe și două construcții anexe din gospodărie. Pompierii militari din Suceava și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună au intervenit de îndată la fața locului cu 7 autospeciale.

Vântul a contribuit la extinderea rapidă a flăcărilor, iar pompierii s-au luptat din răsputeri pentru a opri incendiu. Locuințele din împrejurimi erau și ele în pericol de a fi incendiate. Incendiul a provocat pagube colosale, flăcările afectând o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați.

De la ce a pornit incendiul

În urma cercetărilor de la fața locului, incendiul ar fi pornit din una dintre anexele gospodăriei din cauza unui scurt circuit al curentului electric generat de un cablu electric defect sau deteriorat. În urma operațiunii de stingere a flăcărilor, un pompier a suferit arsuri ușoare și a primit îngrijiri medicale.

Retail jobs

Icoana neatinsă de flăcări

Primarul comunei, Violeța Țăran, a anunțat printr-o postare pe contul său de Facebook, că flăcările au făcut scrum totul, cu excepția unei icoane, care a rămas neatinsă. Localnii au catalogat cazul ca fiind o minune, potrivit adevarul.ro.

„Deoarece gospodăria a fost distrusă în totalitate, respectiv două cazuri și anexele, rămânând în picioare, în mod miraculos, doar icoana care străjuie curtea, Primăria și Consiliul Local Berchișești vor face demersurile necesare pentru ca păgubiții să le poată reconstrui tot ce sa pierdut în flăcări. Pe această cale, le readuc am cetățenii noștri să fie foarte atenți la tot ceea ce fac folosind surse de foc, astfel și astfel tragedii să nu se mai producă. Vă doresc un sfârșit de săptămână liniștit! ” a transmis primarul localității.

Citeste si:
Condamnată la 6 weekend-uri în casă după ce a urcat fără permis la...
O tânără din Suceava a fost...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iunie 2021 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.