Un băiețel în vârstă de 12 ani a găsit o sabie în timp ce se plimba printr-o pădure din Germania. Muzeu din landul Bavaria a confirmat că sabia este una istorică ce datează încă din secolul al XVI-lea.

Sabie din secolul al XVI-lea, găsită într-o pădure din Germania

După ce experţii au identificat arma ca fiind o sabie din secolul al XVI-lea, descoperirea preţioasă a fost expusă la muzeul oraşului bavarez Noerdlingen. Copilul de 12 ani a primit drept răsplată acces gratuit la muzeu, după cum a anunţat marţi conducerea oraşului.

Potrivit muzeului, băiatul a găsit sabia într-o pădure din apropierea aşezării Ederheim, la o distanţă de aproximativ 120 de kilometri nord-vest de München. Familia lui a informat apoi Oficiul de Stat pentru Conservarea Monumentelor Istorice.

Sabia istorică, expusă în muzeu

Instituţia a recomandat ca sabia, cu o vechime de peste 400 de ani, să fie acordată muzeului.

''Din primăvară, sabia se află într-o vitrină a muzeului şi îmbogăţeşte secţiunea expoziţională despre Bătălia de la Noerdlingen'', potrivit conducerii oraşului.

Citeste si:
Pasiunea tăioasă a lui Nicolae Ceaușescu
Pasiunea tăioasă a lui...

Însă, nu se poate afirma cu certitudine că arma a fost folosită în bătălia din 1634. Acea luptă a fost unul dintre cele mai importante evenimente din Războiul de Treizeci de Ani, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.