Zeci de turiști au fost sancționați cu amenzi de până la 3.000 de euro pentru că au luat nisip și scoici de pe plajele din Sardinia.

Turiști amendați pentru că au luat nisip și scoici de pe plajele din Sardinia

În jur de 41 de persoane au furat aproximativ 100 de kilograme de nisip și scoici de pe plajele din Sardinia, au anunțat autoritățile italiene.

În Sardinia, din anul 2017 este interzis prin lege să se ia nisip de pe plaje, comercializarea nisipului, pietrelor şi scoicilor de pe plaje.

Amenzile pentru această încălcare sunt usturătoare, însă localnicii se plâng că nisipul de pe plaje este furat în permanență. Turiştii pun nisipul în sticle pentru a-și lua cu ei o amintire sau chiar pentru a-l vinde mai apoi.

Nisipul și scoicile din Sardinia, la vânzare

Autorităţile din Sardinia, care se ocupă de anchetarea furtului de nisip şi scoici, au monitorizat aeroporturile şi porturile, dar şi site-urile pe care oamenii încearcă să vândă nisipul. Poliţia locală a anunţat că nisipul, scoicile şi pietrele luate de pe plaje au fost reîntoarse de acolo de unde au fost furate.

Retail jobs

La prima vedere, este doar niște nisip, însă acest lucru afectează grav mediul, iar plajele au de suferit. Plajele sunt principalul obiectiv turistic ce îi atrage pe turiști în Sardinia, iar unii oameni iau nisip drept aminitire din vacanță. Acest gest necugetat al turiștilor contribuie la micşorarea plajelor în timp, ceea ce ar reprezenta o ameninţare pentru mediu.

În anul 2019, un cuplu de francezi ce se aflau în vacanță în Sardinia, au fost prinși cu 40 de kilograme de nisip în mașină. Cei doi au spus că au luat nisipul ca pe un suvenir și că nu știau că acest lucru este interzis prin lege, menționează News.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.