Luna plină de astăzi, miercuri, 26 mai, va fi cu adevărat spectaculoasă, urmând a fi deopotrivă singura eclipsă totală de lună din 2021 și cea mai mare „Superlună sângerie” de anul acesta.

Evenimentul nu va fi putea fi urmărit direct de la noi din țară deoarece va avea loc la ora prânzului însă el va putea fi urmărit live online în mai multe locuri, relatează Space.com.

Agenția Spațială Europeană (ESA) va transmite live timp de două ore Luna foarte strălucitoare, stream-ul urmând să se încheie la aproximativ 5 minute după faza finală a eclipsei.

Întrucât eclipsa nu va fi vizibilă din Europa, live stream-ul ESA va difuza imagini ale Lunii de la CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, agenția națională pentru științe a Australiei) și de la instalația de urmărire a spațiului a ESA din New Norcia, Australia de Vest.

Livestreamul ESA va fi comentat de mai mulți astronomi și oameni de știință invitați, acesta putând fi urmărit pe site-ul ESA.

Observatorul Lowell - unde a fost descoperită planeta pitică Pluto - va difuza evenimentul astronomic cu mai multe telescoape din Flagstaff, Arizona, de la ora 12:30, ora României.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.