Fluxul de lavă incandescentă se mişcă lent, iar căldura rocilor găteşte ''Pizza Pacaya'', denumită astfel după vulcanul din sudul statului Guatemala, unde David Garcia şi-a amenajat o bucătăria improvizată spre deliciul turiştilor.

Acest ''pizzaiolo'' în vârstă de 34 de ani, contabil de profesie, poartă cizme şi îmbrăcăminte de protecţie pentru a se proteja de căldura intensă degajată de vulcan. Pe o tavă groasă de tablă, el întinde aluatul şi îl ornează cu sos de roşii, carne, ceapă şi brânză.

''Arată bine!'', exclamă unul dintre turiştii care au pornit în ascensiune pe Pacaya, unul dintre cei trei vulcani activi ai ţării.

''Este gata!'', confirmă David Garcia când observă că brânza se topeşte.

''Mulţi vin acum să se bucure de experienţa de a mânca o pizza gătită la căldura vulcanului'', a declarat Garcia.

Când şi-a început afacerea, în urmă cu trei ani, clienţii nu s-au îngrămădit, însă succesul a venit datorită reţelelor de socializare. La început, Garcia cocea pizza în cavităţi din lava încă fierbinte, însă intensificarea activităţii vulcanului, din februarie, i-a oferit ideea să gătească direct pe lava aflată în mişcare.

Retail jobs

Vulcanul Pacaya, care se înalţă până la 2.552 de metri deasupra nivelului mării, la aproximativ 25 de kilometri sud de capitală, este în prezent atent monitorizat. Sătenii care locuiesc la poalele lui trăiesc sub ameninţarea exploziilor şi a ploilor de cenuşă. Fluxurile de lavă s-au apropiat chiar de zonele locuite, motiv pentru care locuitorii au organizat procesiuni pentru a cere puterii divine să calmeze vulcanul.

''Să serveşti o pizza gătită pe jarul vulcanului, este ceva uimitor şi unic în lume!'', a exclamat Felipe Aldana, un turist care a testat una dintre specialităţile lui Garcia după ce a aflat despre această bucătărie neobişnuită de pe reţelele de socializare.

''Simplul fapt că mănânci ceva gătit pe lavă pare incredibil, dar numai aici poţi să vezi aşa ceva'', a comentat Kelt Van, un turist olandez care a apreciat pizza. ''A fost foarte bine şi a avut o crustă magmatică'', a adăugat el.

Citeste si:
Oana Roman, adevărul despre episodul cu pizza care a devenit viral...
Oana Roman, adevărul despre...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.