Un bucureştean care s-a rătăcit pe munte în zona Poiana Coştilei, din Munţii Bucegi, și-a construit o vizuină în zăpadă pentru a putea supraviețui pe timp de noapte.

Un tânăr din Capitală în vârstă de 18 ani s-a rătăcit, sâmbătă, pe munte, în Bucegi, în timp ce cobora cu schiurile, dar a reuşit să iasă din zona periculoasa singur.

Tânărul era complet echipat pentru expediţie, dar a realizat că odată cu lăsarea întunericului nu va reuşi să coboare singur, iar şansele să poată fi găsit noaptea erau mici. Pentru a rămâne în siguranță și pentru a trece cu bine de noapte, tânărul și-a construit o vizuină din zăpadă.

Duminică dimineaţa, acesta a reușit să coboare singur de pe munte, deşi salvamontiştii din Prahova şi Buşteni l-au căutat inclusiv cu elicopterul. Fiind fără baterie la telefon, tânărul nu a reuşit să anunţe salvatorii.

„Tânărul a scăpat cu viaţă după o noapte petrecută într-un adăpost pe care l-a făcut în zăpadă. S-a învelit in folia de supravieţuire şi a rămas ascuns până dimineaţă”, au transmis salvamontiştii, potrivit Mediafax.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.