O femeie a salvat un șoim care a căzut într-o piscină în Statele Unite și era la un pas de moarte. Pasărea a stat minute în șir lângă cea care i-a salvat viața, în semn de mulțumire.

„Este un şoim care nu poate să iasă din piscină” a observat femeia. Pasărea nu era deloc mică, iar femeia s-a gândit că aceasta ar putea deveni agresivă.

„Salut, micuţule! Am să încerc să te ajut să ieşi, doar te rog să nu mă omori. Bine?” Cu toată frica, femeia a încercat să scoată șoimul din piscină cu nişte bețe. Dar fără succes.

„După ce am văzut că se duce spre fundul apei, o dată sau de două ori, am ştiut că trebuie să-l trag de acolo. În cele din urmă am reuşit să-l scot cu mâinile.”

În momentul în care a ieșit din piscină, șoimul a ţinut morțiș să îşi arate mulțumirea față de cea care i-a salvat viaţa.

„Nu ştiu foarte sigur ce ar trebui să fac de aici. Ești afară și ești în siguranță. Ești bine. Te rog, zboară!”

Șoimul însă nu s-a grăbit să plece. Chiar dacă femeia era speriată de pasăre, i-a vorbit cu blândeţe şi s-a aşezat pe veranda casei pentru a se adăposti amândouă de ploaie.

„Vrei să saluţi? Vrei să îţi faci prieteni? Stau aşa de 10 minute. Tremur toată, iar amicul ăsta nu vrea să plece. E încă pe mâna mea.”

După mai bine de 20 de minute petrecute împreună, șoimul şi-a văzut de drum. Iar salvatoarea spune că, în ciuda temerilor iniţiale, se bucură că a putut să vină în ajutorul păsării, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.