O imagine rară a fost surprinsă în Parcul Național Etosha din Namibia - o zebră fără dungi. În lume sunt foarte puține exemplare de acest fel.

Lipsa dungilor este explicată printr-o tulburare de pigmentare, care face ca dungile întunecate să se suprapună peste cele albe.
În ciuda aspectului fizic diferit, acest tip de zebre sunt acceptate în cadrul turmei.

Potrivit unor studii, zebrele se bazează foarte mult pe aspectul lor pentru a îndepărta insectele. Dungile de pe corp creează o iluzie optică. Insectele de la distanţă observă ţintele foarte bine, însă când se apropie, vederea acestora devine foarte slabă, iar dungile le derutează şi mai mult.

Totul le apare în ceaţă şi de foarte multe ori fie se ciocnesc de animale, fie ratează aterizarea. Datorită dungilor, zebrele evită infecţiile periculoase pe care le pot transmite muştele africane, potrivit digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.