Hester Ford este cea mai vârstnică persoană din Statele Unite. Aceasta a murit sâmbătă la vârsta de 116 ani, lăsând în urma ei un număr foarte mare de urmaşi, inclusiv aproximativ 100 de strănepoţi.

Deşi există un dubiu legat de data naşterii sale - 1904 sau 1905 -, Hester Ford a fost recunoscută drept cea mai vârstnică persoană din Statele Unite, în 2019, de Gerontology Research Group, o instituţie care recenzează "super-centenarii" (persoane cu vârste de peste 100 de ani). Această femeie afro-americană, născută în Carolina de Sud, în sud-estul american, a crescut la o fermă unde culegea bumbac şi lucra pe câmp, înainte de a deveni mai târziu bonă, potrivit postului local WBTV.

„Reprezenta progresul familiei noastre, dar şi cel al afro-americanilor şi al culturii lor în ţara noastră. Ea ne reamintea tot drumul pe care l-am parcurs, ca popor", au declarat membrii familiei sale într-un comunicat.

Născută la 40 de ani după abolirea sclaviei, Hester Ford a trăit perioada segregării rasiale, care s-a încheiat abia în anii 1960 în Statele Unite. Pandemia de COVID-19 nu a fost prima pandemie prin care a trecut: cea de gripă spaniolă s-a produs în perioada adolescenţei sale, începând din 1918.

Supranumită "stâlpul" şi "şefa" familei, Hester Ford a avut peste 280 de urmaşi: 12 copii, 48 de nepoţi, aproximativ 100 de strănepoţi şi la fel de mulţi stră-strănepoţi. A murit în reşedinţa ei, înconjurată de membrii familiei sale, a precizat postul WBTV, care nu a precizat cauza decesului. Cea mai vârstnică persoană din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, potrivit Agerpres.

Citeste si:
McDonald's promovează vaccinarea anti-COVID-19 pe ceștile de cafea
McDonald's promovează...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.