Hester Ford este cea mai vârstnică persoană din Statele Unite. Aceasta a murit sâmbătă la vârsta de 116 ani, lăsând în urma ei un număr foarte mare de urmaşi, inclusiv aproximativ 100 de strănepoţi.

Deşi există un dubiu legat de data naşterii sale - 1904 sau 1905 -, Hester Ford a fost recunoscută drept cea mai vârstnică persoană din Statele Unite, în 2019, de Gerontology Research Group, o instituţie care recenzează "super-centenarii" (persoane cu vârste de peste 100 de ani). Această femeie afro-americană, născută în Carolina de Sud, în sud-estul american, a crescut la o fermă unde culegea bumbac şi lucra pe câmp, înainte de a deveni mai târziu bonă, potrivit postului local WBTV.

„Reprezenta progresul familiei noastre, dar şi cel al afro-americanilor şi al culturii lor în ţara noastră. Ea ne reamintea tot drumul pe care l-am parcurs, ca popor", au declarat membrii familiei sale într-un comunicat.

Născută la 40 de ani după abolirea sclaviei, Hester Ford a trăit perioada segregării rasiale, care s-a încheiat abia în anii 1960 în Statele Unite. Pandemia de COVID-19 nu a fost prima pandemie prin care a trecut: cea de gripă spaniolă s-a produs în perioada adolescenţei sale, începând din 1918.

Supranumită "stâlpul" şi "şefa" familei, Hester Ford a avut peste 280 de urmaşi: 12 copii, 48 de nepoţi, aproximativ 100 de strănepoţi şi la fel de mulţi stră-strănepoţi. A murit în reşedinţa ei, înconjurată de membrii familiei sale, a precizat postul WBTV, care nu a precizat cauza decesului. Cea mai vârstnică persoană din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 118 ani, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2021 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.