Un nou record Guinness a fost stabilit de cea mai mică monedă comemorativă din lume, ce reproduce faimoasa imagine care îl arată pe Albert Einstein în timp ce scotea limba spre un fotograf, având un diametru de doar 2,96 de milimetri şi necesitând o lupă pentru a putea fi admirată.

Realizată integral din aur şi emisă în doar 999 de exemplare, această monedă are o valoare nominală de 0,25 franci elveţieni şi o greutate de 0,063 de grame.

„Dimensiunile sale excepţionale i-au adus acestei monede de un sfert de franc elveţian, emisă în 2020, dreptul de a fi înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness la categoria cea mai mică monedă comemorativă din lume", au transmis într-un comunicat reprezentanţii Swissmint.

„Faimosul portret al lui Albert Einstein, care îl arată pe fizician în timp ce scotea limba spre persoanele care îl priveau, a fost aleasă pentru a figura pe aversul monedei, deoarece acest personaj este un simbol al tenacităţii şi al răbdării", a subliniat aceeaşi instituţie elveţiană, care este gestionată de Administraţia federală pentru finanţe.

Retail jobs

Reversul monedei prezintă, pe lângă valoarea sa nominală, inscripţia "HELVETIA" şi crucea de pe drapelul elveţian. Swissmint a realizat şi o cutie specială, echipată cu lupe şi o sursă luminoasă pentru a permite colecţionarilor să admire noua monedă. Toate exemplarele emise au fost vândute foarte repede.

Swissmint a anunţat totodată un alt record înscris Cartea Recordurilor Guinness. Moneda elveţiană de 10 cenţi, "folosită şi neschimbată de peste 140 de ani", a fost desemnată "cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulaţie", relatează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2021 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.