Laleaua pestriţă, înscrisă în Cartea Roșie a înflorit într-o pădure aproape de Bistrița. Pe cât de rar se întâlnește, pe atât de splendidă este.

Floarea rară, protejată prin lege, trăieşte cel mult zece zile şi este de o splendoare ireală. Oamenii sunt entuziasmați de a o admira în realitate.

„Am venit cu câţiva la rezervaţia laleaua pestriţă ca să facem câteva fotografii, câteva cadre cu laleaua pestriţă.”, a afirmat un turist.

„Voiam să fotografiez laleaua pestriţă, zone în care pot fotografia laleaua şi asta a fost cea mai apropiată. Ar putea fi amenajat mai frumos, dar pe de altă parte îmi place şi aşa sălbatic, lăsat efectiv în varianta naturală.”, susține un alt turist.

În Pădurea de Șes, la zece kilometri de Bistrița, printre firele de iarbă proaspătă au răsărit plantele cu petale în formă de clopot, acoperite parcă de catifea. Pentru unii a devenit o tradiţie ca la început de primăvară să se bucure de acest peisaj, alţii însă au bătut zeci de kilometri pentru a admira laleaua pestriţă, care nu trăieşte mai mult de două săptămâni.

Citeste si:
Copil de 14 ani din Bistrița, mort după ce a răspuns unei provocări...
Un copil de 14 ani din...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Laleaua pestriță, numită şi Floarea de Șah, a fost înscrisă în Cartea Roșie a speciilor aflate pe cale de dispariţie şi este protejată prin lege, potrivit stirileprotv.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.