Laleaua pestriţă, înscrisă în Cartea Roșie a înflorit într-o pădure aproape de Bistrița. Pe cât de rar se întâlnește, pe atât de splendidă este.

Floarea rară, protejată prin lege, trăieşte cel mult zece zile şi este de o splendoare ireală. Oamenii sunt entuziasmați de a o admira în realitate.

„Am venit cu câţiva la rezervaţia laleaua pestriţă ca să facem câteva fotografii, câteva cadre cu laleaua pestriţă.”, a afirmat un turist.

„Voiam să fotografiez laleaua pestriţă, zone în care pot fotografia laleaua şi asta a fost cea mai apropiată. Ar putea fi amenajat mai frumos, dar pe de altă parte îmi place şi aşa sălbatic, lăsat efectiv în varianta naturală.”, susține un alt turist.

În Pădurea de Șes, la zece kilometri de Bistrița, printre firele de iarbă proaspătă au răsărit plantele cu petale în formă de clopot, acoperite parcă de catifea. Pentru unii a devenit o tradiţie ca la început de primăvară să se bucure de acest peisaj, alţii însă au bătut zeci de kilometri pentru a admira laleaua pestriţă, care nu trăieşte mai mult de două săptămâni.

Laleaua pestriță, numită şi Floarea de Șah, a fost înscrisă în Cartea Roșie a speciilor aflate pe cale de dispariţie şi este protejată prin lege, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2021 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.