O echipă de cercetători de la Universitatea din Bordeaux a realizat un experiment în care un vin franțuzesc trimis în spațiu a fost examinat pentru a se stabili dacă acesta și-a schimbat proprietățile.

Vinul roşu premium Petrus, din districtul viticol Pomerol, a rămas în continuare „un vin foarte bun", după perioada de 14 luni în care s-a aflat la bordul ISS, conform cercetătorilor francezi.

Petrus este una dintre mărcile de prestigiu din regiunea Bordeaux, cu preţuri care pot ajunge până la 5.000 euro pe sticlă, în funcţie de vechime.

Experţii au degustat vinul şi l-au comparat şi cu un sortiment Petrus Chateau, scoţând în evidenţă unele diferenţe în gust şi culoare.

Studiul cercetătorilor, care include şi culturile viticole, are ca scop pe termen lung creşterea rezistenţei culturilor agricole la influenţele externe, precum modificările de climat, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.