Producătorii de îmbrăcăminte Stella McCartney și Hermès intenționează să introducă pe piață îmbrăcăminte produsă din miceliu, rădăcinile ciupercilor.

Îmbrăcămintea confecționată din miceliu se vrea ca un înlocuitor vegan și sustenabil la îmbrăcămintea tradițional produsă din surse animale. Hainele făcute din miceliu ar avea proprietăți asemănătoare cu pielea naturală, dar acestea ar fi create exclusiv din materiale derivate din rădăcinile ciupercilor.

Oamenii de știință au reușit să reproducă cu ușurință în laboratoare modul propice peste creșterea elementelor necesare pentru producție.

Ce este miceliu?

Miceliul, numit științific Mycelium este rețeaua de filamente subpământene, ce alcătuiește aparatul vegetativ al ciupercilor având practic rolul unei rădăcini.

Creatoarea de modă, Stella McCartney urmează să creeze articole vestimentare folosind imitația de piele bazată pe miceliu. Hermès intenționează să confecționeze o geantă de mână bazată pe noua tehnologie cu miceliu. Mai multe companii efectuează cercetări în acest moment cu procese de prelucrare și folosire a produselor bazate pe rădăcinile ciupercilor, potrivit actualitatea.net.

Citeste si:
Victoria's Secret lansează o inițiativă de prevenție a...
Victoria's Secret...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.