Producătorii de îmbrăcăminte Stella McCartney și Hermès intenționează să introducă pe piață îmbrăcăminte produsă din miceliu, rădăcinile ciupercilor.

Îmbrăcămintea confecționată din miceliu se vrea ca un înlocuitor vegan și sustenabil la îmbrăcămintea tradițional produsă din surse animale. Hainele făcute din miceliu ar avea proprietăți asemănătoare cu pielea naturală, dar acestea ar fi create exclusiv din materiale derivate din rădăcinile ciupercilor.

Oamenii de știință au reușit să reproducă cu ușurință în laboratoare modul propice peste creșterea elementelor necesare pentru producție.

Ce este miceliu?

Miceliul, numit științific Mycelium este rețeaua de filamente subpământene, ce alcătuiește aparatul vegetativ al ciupercilor având practic rolul unei rădăcini.

Creatoarea de modă, Stella McCartney urmează să creeze articole vestimentare folosind imitația de piele bazată pe miceliu. Hermès intenționează să confecționeze o geantă de mână bazată pe noua tehnologie cu miceliu. Mai multe companii efectuează cercetări în acest moment cu procese de prelucrare și folosire a produselor bazate pe rădăcinile ciupercilor, potrivit actualitatea.net.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.